VoIP banner

Τι είναι το VoIP

VoIP - Νέα τεχνολογια επικοινωνιών


IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ( VoIP )

Το νέο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται στην απελευθερωμένη πλέον ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, ανοίγει τον δρόμο για την παροχή νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών προς τους Έλληνες καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεφωνίας μέσω Internet ή αλλιώς Voice over IP ( VoIP ).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ VoIP

Η τεχνολογία VoIP χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο του Internet ( Internet Protocol ) για να μεταφέρει τηλεφωνικές συνομιλίες, μετατρέποντας τη φωνή σε πακέτα δεδομένων, τα οποία μεταφέρονται μέσω του δικτύου που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Διαδίκτυο. Η συχνότητα που απαιτεί η τεχνολογία ΙΡ για τη μετάδοση των δεδομένων είναι τουλάχιστον κατά 6 φορές μικρότερη από την αντίστοιχη των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών δικτύων που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η σημαντική αυτή διαφορά καθιστά τις κλήσεις μέσω του VoIP σαφέστατα πιο οικονομικές για τους χρήστες, και σε αρκετές περιπτώσεις το τηλεφώνημα μέσω του Διαδικτύου μπορεί να στοιχίσει έως και 90% φθηνότερα απ' ότι μέσω του παραδοσιακού τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ο συνδρομητής, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία VoIP χρειάζεται, σύνδεση με το Διαδίκτυο, τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά τον παροχέα αυτής της υπηρεσίας. Υπηρεσίες τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον ΟΤΕ ταυτόχρονα.

Με την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών όμως, και τα χαμηλά πάγια των εταιριών που παρέχουν πρόσβαση στο Internet το κόστος κλήσης μειώνεται δραματικά.

Στο εξωτερικό υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες τηλεπικοινωνιακοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν σε επιχειρήσεις ή και συνδρομητές την τηλεφωνία μέσω του Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές μπορούν ακόμη και με ένα απλό τηλέφωνο να απολαμβάνουν φθηνότερες τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς ο φορέας που έχουν επιλέξει δεν χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, αλλά το Διαδίκτυο για να μεταφέρει τη φωνητική συνδιάλεξη. Ήδη κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά προπληρωμένες κάρτες από νέους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, αρκετές από τις οποίες παρέχουν υπηρεσίες ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, όπως κλήσεις προς κινητό τηλέφωνο ή το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VoIP .

Oι συνδρομητές που επιθυμούν όμως να εκμεταλλευτούν πλήρως την τεχνολογία VoIP μπορούν αγοράζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλε-συνομιλίας μέσω του Internet . Η symmetric, παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους επιχείρηση.. Το πραγματικό ενδιαφέρον των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών φορέων σε ότι αφορά το VoIP επικεντρώνεται όμως στην αγορά των επιχειρήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προωθήσουν τις νέες υπηρεσίες και προς τους οικιακούς χρήστες.

Η ποιότητα που παρέχουν οι λύσεις VoIP της symmetric διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνει ο τελικός χρήστης, καθώς και προστιθέμενη αξία στην ποιότητα των παροχών των επιχείρησεων που υλοποιούν τηλεφωνικές λύσεις VoIP

adv speedDial 1

white_tick.png

Βρείτε μας στο Facebook

white_star.png

StepOne ERP

Εμπορική Διαχείρηση

StepONE box 1small

Πλήρης εμπορική εφαρμογή, με χαμηλό κόστος. Εύκολο στη χρήση, χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες.
white_info.png

Τα Νέα μας...

Παράταση myDATA: Από 1.7.2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

 

Πηγή: e-forologia.gr

e-Λιανικό: Προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ “e-λιανικό”

Περισσότερα...
Ηλεκτρονική τιμολόγηση από όλους τους επαγγελματίες από 2019

Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τηρούν στο εξής τα βιβλία τους με ό,τι αυτό σημαίνει. Στο εξής – από 1η Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερα...
Απαραίτητη προϋπόθεση η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις συναλλαγές με το δημόσιο

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2017/1870 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η δημοσίευση των στοιχείων αναφοράς του ευρωπαϊκού προτύπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων και του καταλόγου των συντακτικών δομών αυτού σύμφωνα με την Οδηγία 2014/55/ΕΕ με τελική ημερομηνία για την έναρξη ισχύος των εθνικών μέτρων εφαρμογής όσον αφορά την προσαρμογή των αναθετουσών αρχών την 18η Απριλίου 2019.

Περισσότερα...